Terherne Watersport

WS2 650x200.jpg WS 8 650x200.jpg WS 6 650x200.jpg WS 5 650x200.jpg WS 3 650x200.jpg WS12 650x200.jpg WS 9 650x200.jpg WS 4 650x200.jpg WS 11.jpg WS 7 650x200.jpg WS1 650x200.png WS 10 650x200.jpg WS 2 650x200.jpg WS 12.jpg

Terherne, ligt op een centraal eiland in het Friese merengebied. Het dorp is per auto, boot als het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar en biedt unieke mogelijkheden om de schoonheid van het Friese waterland in al haar facetten te ontdekken. Of u nu een ervaren of minder ervaren watersporter bent, Terherne is in elk seizoen 'the place to be' voor motorbootschippers, zeilers, vissers, oeverrecreanten, kanoërs, roeiers en niet te vergeten schaatsers.

Vanuit Terherne kunt u van alle kanten het water ontdekken. U kunt kiezen voor het ruime Sneekermeer, bekend van de Sneekweek en het skûtsjesilen, een rondje varen met Heeg en Langweer als tussenstop of de schoonheid van de meren en omgeving in de zuidwesthoek verkennen. 

Voor rustzoekers met een kleinere boot vormt Terhene de ideale uitvalsbasis naar de Lege Gean, een weidevogelgebied met slootjes, vaarten, bruggetjes en plassen en pittoreske dorpjes als Gauw, Tersoal en Poppenwier, waar u zélf de sluisjes moet bedienen. 

Terherne vormt door haar in alle opzichten bijzondere karakter en de vele mogelijkheden op én rond het water, het watersportparadijs van Friesland. De eilandjes Adam en Eva zijn niet voor niets juist in dit gebied te vinden.

Het is niet ondenkbaar dat u al na één bezoek besmet raakt met het ‘eilandvirus’, waaraan Terherne graag tegemoet komt met een uitgelezen aanbod aan havens met goed geoutilleerde ligplaatsen, waar het traditionele Friese gastheerschap hoog in het vaandel prijkt. Technische watersportbedrijven staan meteen paraat in geval van pech en de meeste jachthavens bieden u de mogelijkheid om uw boot in de winter op te slaan. Als u zelf niet over een boot beschikt, kunt u in Terherne terecht bij verschillende bedrijven die zeil- en motorboten verhuren en u graag met raad en daad terzijde staan en wegwijs maken op het water.

Terherne is inmiddels een geliefde stek geworden voor veel watersporters natuurliefhebbers, rustzoekers en ‘wintersporters’, ofwel het ideale eiland om je helemaal thuis te voelen. We weten zeker dat ook u snel in de ban raakt van dit prachtige eiland in de Friese meren, de adembenemende natuur en de onbeperkte mogelijkheden.