Nieuws

Boten Opstap Dag

Op zaterdag 23 april 2016 kon er gratis gezeild en gevaren worden op de Friese meren tijdens de  "Botenopstapdag 2016". Vaak is het een grote stap om voor de eerste keer op een boot te stappen of om zelfs één te huren. Een ieder kon dat nu kosteloos eens proberen.  

Van alle bedrijven in Terherne, die schepen verhuren lag er een schip beschikbaar.
Deze dag kon men gratis proefvaartjes maken met deze boten en ontdekken wat de voorkeur heeft .
Met 12 boten hebben wij mensen (opnieuw) kennis kunnen laten maken met de watersport. Er is veel gevaren met zowel de zeilboten, motorbootjes, sloepen als motorjachten. Voor ieder wat wils.

Ook was er een stand met informatie over alle activiteiten en bedrijven in Terherne en stond er voor de jongeren een Wipe-Out!. Vanaf Foodbar Picknickers kon meegevaren worden met het Terhernster wedstrijd skûtsje “Lege Wâlden”.

De achterliggende gedachte achter deze Friese Boten Opstapdag is dat uit onderzoek blijkt dat de jongere generatie (wel gerekend tot 35 jaar) niet meer zo hecht aan eigendom, maar liever een schip huurt. Dan hou je de vrijheid om volgend jaar weer ergens anders of wat anders te huren.

Dank verhuurders en natuurlijk De Gouden Leeuw voor de heerlijke hapjes. Zowel de nieuwe watersporters als de vrijwilligers hebben er van genoten.

Varen is niet eng of moeilijk, Varen is genieten!

apr 24, 2016