Nieuws

Ingebruikname fiets-voetveer Terherne

Na een periode van onderzoek, voorbereidingen en bouw is de nieuwe fiets- voetveer nu in gebruik genomen. Het veer vaart van Portunus in Terherne naar jachthaven Sneekerhof, nabij Tersoalstersyl, aan de overzijde van het Prinses Margrietkanaal. De pont vaart op zonne-energie en komt ten goede aan al het wandel- en fietsverkeer rondom het Sneekermeer.

Vanaf 1 april vaart het veer dagelijks van 10 - 20 uur. Een overzetje kost €1,50 p.p. Voor meer informatie zie www.terhernsterveer.nl

Twee jaar geleden heeft het Plaatselijk Belang Terherne plannen ontwikkeld over wat er veranderd en verbeterd zou kunnen worden aan het dorp. Een van de plannen was een pont over het Terhornstermeer.

Het rondje om het Sneekermeer wordt op deze manier een stuk toegankelijker omdat het verkort wordt. Ook heb je de mogelijkheid om verschillende routes te fietsen. Op dit moment moeten de fietsers bijna tien kilometer omfietsen over Oude Schouw, door met de pont over te gaan kunnen ze dit stuk vermijden.

Door subsidie aan te vragen bij onder andere Provincie Fryslân en Gemeente de Fryske Marren kan de pont gerealiseerd worden. De gemeente De Fryske Marren is erg betrokken en enthousiast over het idee. In het seizoen worden er tussen de tienduizend en vijftienduizend mensen verwacht die gebruik willen gaan maken van de pont.

aug 16, 2016