Kameleon Terherne

Kameleon Terherne

avontuurlijk dagje uit

kameleon1.jpg Gerben+gras.JPG KM7 480x320.jpg KM6 480x320.jpg KM5 480x320.jpg KM4 480x320.jpg KM9 480x320.jpg kameleon.jpg KM8 480x320.jpg KM3 480x320.jpg KM2 480x320.jpg KM11 480x320.jpg KM12 480-x320.jpg KM10 480x320.jpg KM1 480x320.jpg KD2 480x320.jpg KM13 480x320.jpg KM14 480x320.JPG KM18 480x320.jpg KM19 480x320.jpg KM17 480x320.jpg KM16 480x320.jpg KM15 480x320.jpg KD 480x320.jpg
Bij Kameleon Terherne is ook bij regen van alles te beleven: dorp Lenten, overdekte rondvaart en pizza bakken

Deze winter heeft het Kameleondorp een feestje te vieren!

Dat wil het Kameleondorp graag vieren met alle lezers, liefhebbers en bezoekers van de Kameleon. Aanleiding is dat Hotze de Roos, schrijver van de Kameleonboekenserie, aankomende zondag 24 november 100 jaar zou zijn geworden.

De Kameleon is Nederlands bekendste kinderboek, en er zijn zoveel van verkocht dat elke Nederlander een Kameleonboek zou moeten hebben.

Hotze, geboren en getogen in Langezwaag (Friesland), heeft miljoenen kinderen leesplezier gebracht en is veruit de meest verkochte kinderboekenschrijver van Nederland.

Voor zijn gehele oeuvre, 60 unieke Kameleonverhalen en als bestverkochte kinderboekenschrijver van Nederland, heeft hij nooit één echte officiële erkenning ontvangen. Echter heeft de schoolklas 5/6 uit Terherne van 1981 hem een verzilverde pen cadeau gedaan. Bij het ontvangst van de pen liet Hotze zich ontvallen dat Terherne heel goed het bedachte dorpje Lenten uit de Kameleonboeken zou kunnen zijn. Zo heeft hij destijds zelfs een zaadje geplant.

Dus feest bij een bezoek aan het Kameleondorp.
Wij geven, vanaf zaterdag 23 november, 100 kameleonboeken weg aan de eerste 100 bezoekende gezinnen in het kader van Hotze’s 100e levensjaar.

Het hoogte punt moet halverwege Hotze de Roos zijn 100e levensjaar komen, wanneer wij in het centrum van het dorp een monument onthullen. De Kameleonboot op een sokkel, waarbij de sokkel wordt opgesierd met kleine en korte teksten van lezers. Zo worden de Kameleon en Hotze symbolisch gedragen door een ode van zijn lezers.

Deze teksten kunnen gemaakt worden bij een bezoek aan het Kameleondorp of gedeeld worden per mail.

Onder het motto ‘Sla je slag’ is het Kameleondorp deze winter, voor jong tot en met senior, weer geopend voor een sfeervol gezinsuitje. In smederij Klinkhamer word je uitgenodigd om mee te helpen met het maken van je eigen ‘plat-sla-plaatje’. Bezoek het dorpje Lenten, maak kennis met de grootste omgekeerde escaperoom van Friesland en kom lekker spelen op het overdekte boerenerf. Leuke wintertip; Kameleon Terherne is dan ook ontzettend leuk voor een familiedag, aantrekkelijk voor jong en oud.

De wereld van Hotze de Roos, komt tot leven in Terherne.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bij Kameleon Terherne heb je aan één dag misschien niet eens genoeg. Bij mooi én ook bij lelijk weer kun je naar hartelust spelen, beleven en genieten. Word lekker vies op het Avonturen Eiland, vaar in een praam over de Terhornster Poelen, leef je uit op het (water)speelerf of bezoek het dorp Lenten en los daar het mysterie op met de pratende melkbussen. Dát en nog veel meer, het kan allemaal bij Kameleon Terherne.

Kameleonboerderij

Midden in Terherne staat onze Kameleonboerderij. In de boerderij is het dorp Lenten uit de boeken levensgroot nagebouwd. De immer vrolijke tweeling heeft mysterieuze koffers ontdekt en is als de wiederweerga naar het Woudagemaal gevaren om Friesland te redden. Hierbij hebben ze alleen wel jouw hulp nodig! Laat je begeleiden aan de hand van de Lentenbode’. Kom door gebouwen als de kerk, het gemeentehuis en de molen. Een spannende, educatieve speurtocht waarin jij het dorp Lenten moet helpen.

Rondvaart

Wanneer je aan boord stapt van de praam, die geduwd wordt door de iconische Kameleonboot begint het verhaal. Een burger van Lenten gidst je langs verschillende filmlocaties. Je hoort verschillende verhalen over de avonturen van de tweeling. Heb jij een speurneus? Help dan veldwachter Zwart bij het oplossen van een groot probleem op het water! Aan het einde van de rondvaart kun je afstappen op het Kameleoneiland, waar het volgende avontuur alweer op je staat te wachten!

Avontureneiland

Kom we gaan, de veerdienst vertrekt! Een kwartier varen over de Marren en je staat op het Avontureneiland. Je wordt al opgewacht door een Kameleonfiguur die jou wegwijs zal maken over het eiland. Spannende paden door de bomen, over het water en door de moerassen! Voorkom jij een nat pak wanneer je gaat touwslingeren of polsstokspringen over de sloot? Neem voor de zekerheid schone kleren mee! Trek en dorstig geworden van alle belevenissen? In de ‘Opkikker’ kan je je eigen eten op het open vuur bereiden en schenken we graag wat lekkers voor je in.

Contactgegevens

Koailân 2
8493LA Terherne

T :0566-689910

Terug

Kameleon Terherne