Nieuws

Feest bij de Kameleonboerderij

Deze winter heeft het Kameleondorp een feestje te vieren! Wij geven 100 kameleonboeken weg aan de eerste 100 bezoekende gezinnen in het kader van Hotze’s 100e levensjaar.

Dat wil het Kameleondorp graag vieren met alle lezers, liefhebbers en bezoekers van de Kameleon. Aanleiding is dat Hotze de Roos, schrijver van de Kameleonboekenserie, aankomende zondag 24 november 100 jaar zou zijn geworden.

De Kameleon is Nederlands bekendste kinderboek, en er zijn zoveel van verkocht dat elke Nederlander een Kameleonboek zou moeten hebben.

Hotze, geboren en getogen in Langezwaag (Friesland), heeft miljoenen kinderen leesplezier gebracht en is veruit de meest verkochte kinderboekenschrijver van Nederland.

Voor zijn gehele oeuvre, 60 unieke Kameleonverhalen en als bestverkochte kinderboekenschrijver van Nederland, heeft hij nooit één echte officiële erkenning ontvangen. Echter heeft de schoolklas 5/6 uit Terherne van 1981 hem een verzilverde pen cadeau gedaan. Bij het ontvangst van de pen liet Hotze zich ontvallen dat Terherne heel goed het bedachte dorpje Lenten uit de Kameleonboeken zou kunnen zijn. Zo heeft hij destijds zelfs een zaadje geplant.

Dus feest bij een bezoek aan het Kameleondorp.
Wij geven, vanaf zaterdag 23 november, 100 kameleonboeken weg aan de eerste 100 bezoekende gezinnen in het kader van Hotze’s 100e levensjaar.

Het hoogte punt moet halverwege Hotze de Roos zijn 100e levensjaar komen, wanneer wij in het centrum van het dorp een monument onthullen. De Kameleonboot op een sokkel, waarbij de sokkel wordt opgesierd met kleine en korte teksten van lezers. Zo worden de Kameleon en Hotze symbolisch gedragen door een ode van zijn lezers.

Deze teksten kunnen gemaakt worden bij een bezoek aan het Kameleondorp of gedeeld worden per mail.

Onder het motto ‘Sla je slag’ is het Kameleondorp deze winter, voor jong tot en met senior, weer geopend voor een sfeervol gezinsuitje. In smederij Klinkhamer word je uitgenodigd om mee te helpen met het maken van je eigen ‘plat-sla-plaatje’. Bezoek het dorpje Lenten, maak kennis met de grootste omgekeerde escaperoom van Friesland en kom lekker spelen op het overdekte boerenerf. Leuke wintertip; Kameleon Terherne is dan ook ontzettend leuk voor een familiedag, aantrekkelijk voor jong en oud.

De wereld van Hotze de Roos, komt tot leven in Terherne.

nov 20, 2019